İzmir'de Yapılan Nevruz Kutlaması Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Çağlar Erbek
0

İzmir'in Çiğli ilçesinde gerçekleştirilen Nevruz Bayramı Kutlama Programı renkli görüntülere sahne oldu.

Çiğli Kaymakamlığı tarafından organize edilen etkinlik, Münevver Öğretmen İlkokulu ve Çiğli Halk Eğitim Merkezi tarafından gerçekleştirildi.



Programa Çiğli Garnizon Komutanlığı adına Hv.P. Alb Salih Patar, Çiğli Belediye Başkanlığı adına Başkan Yardımcısı Derviş Engin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Uğurlu, Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul ve kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin başkan ve yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve Çiğli sakinleri katıldı. Coşkulu ve renkli geçen etkinliğe ilgi büyüktü.


Ergenekondan çıkışı temsilen demir dövülerek ve ateşten atlanarak başlanan kutlamalar, halk oyunu gösterileri ve yarışmalarla devam etti. Geleneksel Türk Motifleri ile hazırlanmış Simsırma Maraş İşi Kaftanlarrın sergilendiği defile ise izleyenlerden büyük bir beğeni aldı. Defile Öiğli Halkeğitim Merkezi kursiyer ve öğretmenleri tarafından gerçekleştirildi.



Etkinlikte bir konuşma yapan Münevver Öğretmen İlkokulu Müdürü ve Kazak Kültür Platformu Başkanı Çağlar Erbek Nevruz Bayramı'nın Türkler tarafından binlerce yıldır kutlandığına dikkat çekerek, 21 Mart'ın eski Türk takviminde yıl başı olduğunu söyledi. Bir bayar ve doğa bayramı olan Nevruz'un aynı zamanda bolluk, bereket, birlik ve beraberlik günü olduğunu ifade den Erbek, "21 Mart aynı zamanda biz Türkler açısından çok önemli bazı olayların da yıldönümü olarak kabul edilir. Bu laylardan en önemlisi de Ergenekon olayıdır." diyerek katılımcılara Ergenekon Destanı hakkında bilgiler verdi.


Nevruz'un halen bağımsız Türk cumhuriyetlerinde ve Rusya Ferderasyonu'na bağlı bazı özerk cumhuriyetlerde milli bayram olarak kutlandığını ifade eden Erbek, Türkiye'de de Nevruz'un milli bayram olmasını arzu ettiğini söyledi.

















Yorum Gönder

0 Yorumlar
Yorum Gönder (0)
To Top