Kazakistan Büyükelçisi Abzal Saparbekuly İzmir'de Yaşayan Kazaklar ve Öğrencilerle Buluştu

Çağlar Erbek
0

Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, İzmir'de yaşayan Kazaklar ve İzmir'de öğrenim gören Kazakistanlı öğrencilerle bir araya geldi.

İzmir'in Çiğli ilçesinde gerçekleşen buluşmaya, çok sayıda öğrencinin yan sıra İzmir ve Manisa'dan gelen Kazak aileler de katıldı.

Kazak Kültür Platformu tarafından organize dilen etkinlik Çiğli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefaret Kooperatifi Salonunda gerçekleşti. Etkinlikte Büyükelçi Saparbekuly'nın yanı sıra Ticaret Ateşesi Ayan Kolbay'da hazır bulundu.



Toplantıda bir konuşma yapan Kazak Kültür Platformu Başkanı Çağlar Erbek, Büyükelçiyi İzmir'de ağırlamaktan dolayı son derece memnun olduklarını dile getirerek, İzmir'e yapılan bu ilk ziyaretin verimli geçmesi dileğinde bulundu. İzmir'de öğrenim gören öğrenciler ve İzmir'de yaşayan Kazaklarla yakın ilişki içinde olduklarını belirten Erbek, Kazakistan'ın milli bayramlarını ve önemli günlerini unutmadıklarını ve özellikle Bağımsızlık Günü ile Nevruz Bayramı'nı coşkuyla kutladıklarını dile getirdi.


Abzal Saparbekuly ise yaptığı konuşmada kendisinin de zamanında tıpkı burada bulunan öğrenciler gibi Türkiye'de öğrenim gördüğünü söyleyerek, öğrencilerin sorunlarını ve taleplerini dinledi. Ülkesinin onlardan beklentilerini anlattı. İzmir'de gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgiler aldı.

Toplantıda Türkiye ve Kazakistan'ın diplomatik ilişkilerinin 25. yılına atfen hazırlanmış olan videonun gösterimi gerçekleştirildi.

Yaklaşık bir saat süren buluşma, karşılıklı hediye takdimi ile sona erdi.







Yorum Gönder

0 Yorumlar
Yorum Gönder (0)
To Top