Nursultan Nazarbayev Azerbaycan'a Resmi Ziyarette Bulundu

Çağlar Erbek
0



Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Azerbaycan’a resmi bir ziyaret gerçekleştirdi. Azerbaycan’da, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından askeri törenle karşılanan Nazarbayev çeşitli resmi temaslarda bulundu. Nazarbayev’i başkent Bakü’deki Zagulba konutunda kabul eden Azerbaycan Lideri İlham Aliyev, ziyaretin Kazakistan ve Azerbaycan ilişkilerine yeni bir ivme kazandıracağını söyledi.

Toplantıda siyasi, ticari, kültürel ve insani alanlardaki işbirliğinin yanı sıra uluslararası ve bölgesel konular da ele alındı. İki ülke arasındaki dostluğa asırlara dayanan tarihsel ve kültürel bağlara dikkat çekildi.

Görüşmede küresel krizlerin ülkelerin ekonomisine ciddi zararlar verdiğini ifade eden Nursultan Nazarbayev, bu krizlerin aynı zamanda yeni imkanları da beraberinde getirdiğini ifade ederek; ekonomileri çeşitlendirirken, yenilikçi teknolojilere de önem verilmesi gerektiğini dile getirdi.

İki ülke arasındaki işbirliğinde transit taşımacılık potansiyeli dahil tüm alanların değerlendirilmesi gerektiğini belirten Nazarbayev: “Bu ziyaretin ve görüşmenin iki ülke arasındaki ilişkilere yeni formatta bir ivme kazandıracağını düşünüyorum. Bu da aramızdaki çalışmalara sıkı bir şekilde gelişmesine neden olacaktır” dedi.

Görüşmeler sonucunda alınan kararların çok kısa süre zarfında iki ülke arasındaki ticaret hacmine büyük katkı sağlayacağını ifade eden Azerbaycan Lideri Aliyev, Kazakistan’ın, Azerbaycan için dost ve kardeş bir ülke olduğu dile getirdi. Kazakistan’ın Nazarbayev liderliğinde büyük kazanımlar elde ettiğini ifade eden Aliyev: “Bu ziyarete büyük değer veriyoruz” şeklinde konuştu.

Samruk Yuvası

Yorum Gönder

0 Yorumlar
Yorum Gönder (0)
To Top