Nevruz Bayramı İzmir'de Coşkuyla Kutlandı

Çağlar Erbek
0


İzmir'in Çiğli İlçesinde bulunan Münevver Öğretmen İlkokulu'nda gerçekleştirilen "Nevruz Şenliği" coşkulu geçti.

Kazak Kültür Platformu tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Nevruz Bayramı Kutlama Programı, 21 Mart Salı günü Çiğli'de gerçekleştirildi. Çiğli Kaymakamlığı ve Çiğli Milli Eğitim Müdürlüğü himayesinde geçekleştirilen şenliğin ev sahipliğini Münevver Öğretmen İlkokulu yaptı.



Ateşten atlama, demir dövme, yumurta tokuşturma, yumurta taşıma, yoğurt yeme, çuval yarışı, halat çekme yarışı gibi birçok aktivitenin yanı sıra çeşitli yörelerin halk oyunları gösterileri de sahnelendi. Törene katılan protokol mensuplarına Kazak milli kıyafeti "çapan" giydirilerek demir dövme seremonisi gerçekleştirildi.





Okul öğrencilerinin sevinç ve coşkuyla katıldığı şenliğe ilgi büyük oldu. Yaklaşık 600 kişinin katıldığı şenlikte bir konuşma yapan Kazak Kültür Platformu Başkanı ve aynı zamanda Münevver Öğretmen İlkokulu Müdürü Çağlar Erbek, "Nevruz"un anlamına, tarihçesine ve Türk kültüründeki önemine dikkat çekti. Nevruzun binlerce yıldır kutlanan bir Türk Bayramı olduğunu vurgulayan Erbek, 21 Mart'ın Eski Türk Takviminde yılbaşı olduğunu ve bu günün aynı zamanda Türk tarihindeki birçok önemli olayın yıl dönümü kabul edildiğini anlattı. "Ergenekon" hadisesinin bunların en bilineni olduğunu anlatan Erbek, bunun aynı zamanda Türk Kültürü'nün ne kadar köklü ve güçlü olduğunun göstergesi olduğunu ifade etti.



Güneşli ve güzel bir havada gerçekleştirilen ve yaklaşık 3 saat süren etkinliklerin ardından konuklara "Özbek Pilavı" ikram edildi.

Samruk Yuvası



















































Yorum Gönder

0 Yorumlar
Yorum Gönder (0)
To Top