NAZARBAYEV'DEN SURİYE KONUSUNDA ÇÖZÜM ÖNERİSİ: ORTAK GÖRÜŞ VE KARAR LAZIM

Çağlar Erbek
0


Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Suriye krizinin çözümü için ilgili ülkelerin ortak görüşte olması ve ortak hareket etmesi gerektiğini söyledi.

CNBC Arabia televizyonuna konuşan Kazakistan lideri, ülkesinin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne geçici üye olmasının ardından başta Suriye olmak üzere Ortadoğu ve Asya bölgelerinde yaşanan gelişmeleri gündeme getireceklerini vurguladı.


'RUS-TÜRK BARIŞINA KATKI SAĞLADIK'

Kazakistan’ın ihtilaf içinde olan ülkeler arasında arabuluculuk rolünü sık sık üstlendiğine işaret eden Nazarbayev, “Kazakistan, Rusya ve Türkiye arasında ilişkilerin normalleşmesi ve barışın sağlanması için katkı sağladı. Kazakistan, ayrıca Ukrayna ve Rusya arasında, Azerbaycan ve Ermenistan arasında durumun düzelmesi için çabalarını sürdürüyor” ifadelerini kullandı.

Nazarbayev sözlerine şöyle devam etti: “Suriye’de krizin çözülmesi için ilk önce ilgili ülkelerin ortak görüş ve ortak karara varması lazım. Özellikle de duruma müdahale eden güçlü devletleri kastediyorum. Ne yazık ki herkes kendi çıkarlarını güdüyor. Terörizmle bağlantılı olanlar da durumdan yararlanıyor. Onlar bu ülkeleri karşı karşıya getirerek kendi çıkarları için durumdan faydalanıyor. Suriye krizinin çözümü için tüm dünya kamuoyunun teröre karşı tek yumruk olması lazım. Bunun başka bir alternatif yolu yok.”


'İSLAM VE TERÖRİZMİ AYNI KEFEYE KOYMAMAK LAZIM'

Terörizme karşı mücadeleye davet eden Kazakistan lideri, “Bu durum tüm ülkeler için tehdit oluşturuyor. Hakkımızda bilgisi olmayan Batılı ülkeler zannediyor ki terörizm Müslümanlardan kaynaklanıyor. İslam ve terörizmi aynı kefeye koymamak lazım. Eğer tüm ülkeler terörizme karşı tek yumruk olursa bu durumda biz terörü yeneriz” şeklinde konuştu.

kaynak:sputnik

Yorum Gönder

0 Yorumlar
Yorum Gönder (0)
To Top