KAZAKİSTAN PARSI (ҚАЗАҚСТАН БАРЫСЫ) 2016 ŞAMPİYONU BEYBİT ISITBAYEV OLDU

Çağlar Erbek
0
Бейбит Ыстыбаев - Beybit Isıtbayev
Bu yıl altıncısı düzenlenen Kazak Güreşi Şampiyonası "Kazak Barısı (Parsı)"nı 3. kez Beybit Isıtbayev kazandı. Jambıl Bölgesi'nden katılan 1985 doğumlu Isıtbayev, 2012 ve 2015 yıllarında da şampiyonluğa ulaşmıştı.

Güçlü rakiplerin kıyasıya mücadele ettiği "Kazakistan Parsı 2016" müsabakalarında birinciye altın kemerin yanı sıra 25 milyon Tenge ve Astana'da bir daire verildi. İkinciye 5,5 milyon Tenge verilirken üçüncülük ödülü ise 1 milyon 800 bin Tenge oldu.


2011 yılından beri düzenlenen şampiyona, Kazak Halkını spor geleneklerini yaşatma, ulusal spor olan Kazak Güreşi'nin yaygınlaştırma, gençlerini spora yönlendirerek sağlıklı nesiller yetirme gibi amaçları taşımaktadır ve çalışmalar Kazakistan Cumhurbşkanı Nursutan Nazarbayev'in gösterdiği ulusal hedeflere uygun olarak yürütülmektedir.



Oluşturulan bir fon aracılığı ile gerçekleştirilen faaliyetler, Kazak Milli Güreş Federasyonu ile işbirliği içinde yürütülmektedir.

Kazakistan Parsı Şampiyonası dışında; Genç Pars, Avrasya Parsı ve Dünya Parsı adı altında ulusal ve uluslararası müsabakalar de düzenlenmektedir.

Samruk Yuvası

Yorum Gönder

0 Yorumlar
Yorum Gönder (0)
To Top