ASTANA 18. YAŞINI KUTLUYOR

Çağlar Erbek
0

Kazakistan 6 Temmuz “Astana Günü”nü kutluyor. Başkentin Almatı’dan Akomala’ya taşınması kararı 6 Temmuz 1994 tarihinde verilmişti. 6 Mayıs 1998 tarihinde ise Akmola şehrinin adı “Astana” olarak değiştirildi. 2006 yılından beri 6 Temmuz günü “Astan Günü” adı altında ulusal bayram olarak kutlanıyor.


Yaklaşık 880 bin nüfusa sahip olan yeni başkent Astana, Kazakistan bozkırlarının ortasında modern bir şehir olarak yükseliyor. Dünyanın önde gelen mimarları için bir rekabet alanına dönen şehir, mimarisi ve modern şehircilik anlayışı ile göz dolduruyor.


Geçen 18 yıl içerisinde başkentte çok sayıda eğitim, sağlık ve kültürel tesisi inşa edildi. Şehir kısa sürede bilim, sanat ve spor merkezine dönüştü. Uluslararası festivallere, etkinliklere ve spor şampiyonalarına ( AGİT Zirvesi, Asya Kış Olimpiyatları, Astana Ekonomik Forumu, Dini Liderler Kongresi vd.) ev sahipliği yaptı.


EXPO 2017’ye ev sahipliği yapmaya hazırlanan Astana, alt yapı hizmetleri başta olmak üzere pek çok alanda yatırım fırsatları sunuyor. Sosyal ve ekonomik kalkınmada başarılı projelere imza atan şehir, Orta Asya’nın göbeğinde bir yıldız gibi parıldıyor.

Samruk Yuvası

Yorum Gönder

0 Yorumlar
Yorum Gönder (0)
To Top