KAZAKİSTAN’IN BAĞIMSIZLIĞININ 25. YILI İZMİR’DE ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

Çağlar Erbek
0

Kazakistan’ın bağımsızlığını kazanmasının 25. yılı onuruna İzmir’de çeşitli etkinlikler düzenlendi. İzmir’de öğretim gören Kazakistanlı öğrencilerin hazırladığı etkinlikler iki gün sürdü.


 

İlk gün Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü’nde bir kutlama programı düzenlendi. Kazak öğrencilerin hazırladığı müzik, dans ve tiyatro gösterilerinin sahnelendiği programa ilgi büyüktü. Etkinliğe gelen izleyiciler Kazak tarihini ve kültürünü tanıma fırsatı buldular.


Etkinliğe katılan Kazakistan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Yardımcısı Serjan Sarsenbayev etkinliğin yapılmasında katkısı bulunan kurum ve kişilere teşekkür ederek birer belge ile ödüllendirdi. Etkinlik de bir de konuşma yapan Sarsenbayev 25 yıl önce bağımsızlığını ilan eden Kazakistan’ın bağımsızlığını tanıyan ilk ülkenin Türkiye olduğunu ve Kazaklar için bunun çok özel bir yeri olduğunu söyledi. Son 25 yılda Kazakistan – Türkiye kardeşliğinin sürekli güçlendiğini ve birçok alanda işbirliğinin arttığını vurguladı. Kazakistan'ın başkenti Astana’da 2017 yılında düzenlenecek olan EXPO’ya da değinen Sarsenbayev, ekonomik alandaki işbirliğinin önemine vurgu yaptı.

 


Etkinlikte Kazakça ve Türkçe bir konuşma yapan Kazak Kültür Platformu Başkanı Çağlar Erbek, Kazakistan ve Türkiye kardeşliğine vurgu yaparak, var olan iyi ilişkilerin özellikle ekonomi ve güvenlik alanlarında ilerletilmesi gerektiği söyledi. Son zamanlarda ülkemizde ve Kazakistan’da yaşanan terör saldırılarının, teröre karşı mücadelede ortak politikalar geliştirmenin ve ortak tavır almanın önemini bir kez daha ortaya koyduğunu ifade etti.

Serjan Sarsenbayev
Kazakistan Cumhuriyeti İstanbul Konsolosu Serjan Sarsenbayev

Kazak Kültür Platformu Başkanı Çağlar Erbek
Kutlama programının ardında düzenlenen kokteylde, Kazakistan'ı ve Kazak kültürünü tanıtan eserler sergilendi.

İzmir’de Dokuz Kumalak ve Aşık Oyunu

Etkinliklerin ikinci gününde İzmir’de öğrenim gören Türk Dünyası öğrencilerinin ve davetlilerin katıldığı r müsabakaları düzenlendi. Kazak strateji oyunu “DOKUZ KUMALAK”, Kazak halk oyunlarından “ASIK” (Aşık) ve futbol turnuvasının galipleri madalya ve kupa ile ödüllendirildi.


Dokuz Kumalak Final Müsabakası
Dokuz Kumalak Final Müsabakası
Ayaluım Jahenbayeva - Çağlar Erbek

Asık (Aşık) Oyunu

Turnuvada dereceye giren öğrenciler için kupa töreni düzenlendi.
Turnuvada dereceye giren öğrenciler için kupa töreni düzenlendi.


Müsabakalarda dereceye giren sporcular ödüllerini Kazak Kültür Platformu Başkanı Çağlar Erbek’in elinden aldılar. Kendisi de oyunlara katılan Erbek, “Dokuz Kumalak” turnuvasında ikici olarak gümüş madalya kazandı. Dokuz Kumalak turnuvasının birincisi ise Kazak öğrenci Ayaluım Jahenbayeva oldu.


Samruk Yuvası/Kazak Kültür Platformu

Yorum Gönder

0 Yorumlar
Yorum Gönder (0)
To Top