ASTANA'DA "BÜYÜK BOZKIR" FORUMU DÜZENLENİYOR

Çağlar Erbek
0

Türk Akademisi Uluslararası Teşkilatı (TWESCO) 23-24 Mayıs tarihlerinde Astana'da "Büyük Bozkır" Sosyal Bilimler Forumu düzenliyor.

Kazakistan'da ilk defa düzenlenecek olan foruma yaklaşık 20 ülkeden konuklar katılacak. Devlet adamlarının, kanaat önderlerinin, uluslararası kuruluş temsilcilerinin, diplomatların ve önde gelen bilim insanlarının katılımcılar arasında yer alması bekleniyor.

Akademi'den yapılan açıklamada, Türk Dili Konuşan Devletlerin bağımsızlıklarını kazanmalarının 25. yıl dönümü ve Türk Yazı Günü münasebetiyle düzenlenmekte olan toplantının asıl amacının Türk Dünyasının kültürel değerlerinin insanlığın gelişimindeki yeri ve önemi olduğu belirtiliyor.

Günümüzdeki Türk Dünyasına ilişkin yeni araştırma yönelimlerine katkı sağlayan eğilimlerin irdeleneceği toplantıda; farklı sosyal bilim dallarının entegre edilmesi ve  Türk Dünyasına yönelik kapsamlı yaklaşımlara dikkatlerin çekilmesi ve uygulanabilirliğin tartışılması beklendiği ifade ediliyor.

Dört panelden oluşacak uluslararası forumd erçevesinde büyük şair, devlet adamı Oljas Süleymanov ve önde gelen Türkologlar'a TWESCO özel madalyaları takdim edilecek.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
Yorum Gönder (0)
To Top