GAZİ ÜNİVERSİTESİ'NDE KAZAKİSTAN VE TÜRK TARİHİ SÖYLEŞİSİ

Çağlar Erbek
0
Yönetim Kurulu Başkanımız Çağlar Erbek, Kazakistan Büyükelçiliği'nde düzenlenen "Bağımsızlık Günü" resepsiyonuna katılmak üzere gittiği Ankara'da, Gazi Üniversitesi öğretim Üyesi ve Anadolu Eğitim Sendikası (AES) Genel Başkanı Sayın Cansel Güven'in daveti üzerine, Gazi Üniversitesi öğrencileri ile Kazakistan ve Türk Tarihi üzerine bir söyleşi gerçekleştirdi.

Yaptığı konuşmada Kazakistan ve Türkiye dostluğunun önemine değinen Erbek, Kazaklar ve Türklerin iki devlet ve bir millet olduğunu vurguladı ve Kazak dili ile Türkçe arasındaki benzerliklere dikkat çekti. Türklerin tarih boyunca çok büyük yıkımlar yaşadığını, birçok kez yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını ama her seferinden çok daha güçlü bir biçimde varlığını devam ettirmeyi başardığını anlattı.


Söyleşi sonunda Kazakistan hakkında sunu hazırlayan bir öğrenciye, Tazagoul Erbek ve Çağlar Erbek'in birlikte kaleme aldıkları ve derneğimiz tarafından yayınlanan "Kazak Hayatı - Kazakistan'da Ekonomik, Sosyal, Kültürel ve Siyasal Yaşam" kitabı hediye edildi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
Yorum Gönder (0)
To Top