Kazakistan'ın Bağımsızlık Günü Ankara'da Kutlandı...

Çağlar Erbek
0


Kazakistan'ın bağımsızlığının 22. yıldönümü Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği’nde, düzenlenen bir resepsiyonla kutlandı.

Büyükelçi Canseyit Tüymebayev ile eşinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinliğe; Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, eski bakanlar, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının başkan ve üyeleri, büyükelçiler, üst düzey bürokratlar, iş adamları ve Türkiye’de yaşayan Kazak vatandaşlar katıldı. Resepsiyonda derneğimizi Yönetim Kurulu Başkanımız Çağlar Erbek temsil etti.

Büyükelçilik bahçesinde kurulan çadırda davetlilere hitap eden Büyükelçi Canseyit Tüymebayev, iki ülkenin dostluk ve kardeşliğinden söz ederek, ilişkilerin her geçen zaman daha da gelişmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 
Ardından söz alan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Kazakistan ile Türkiye’nin aynı kökün farklı dalları, aynı ailelerinin çocukları olan iki ülke olduklarını vurguladı. Bozdağ, konuşmasının bir bölümünde Kazakistan’a yaptıkları ziyarette, özel sohbetleri esnasında Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in at ile ilgili kendilerine anlattığı bir espriyi de paylaştı. Nazarbayev’in kendilerine “Orta Asya’dan göç edilirken sizinkiler atlara binip gitmişler, bizimkiler yiyip burada kalmışlar” dediğini aktaran Bozdağ, katılımcıları güldürdü. Konuşmaların ardından Büyükelçi Canseyit Tüymebayev, ülkeler arası ilişkilere katkılarından dolayı Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’a madalya ve plaket takdim etti. Geleneksel Kazak kıyafetli görevlilerin konukları karşıladığı resepsiyonda, ülkeye özgü yemekler ile müzik gösterileri sunuldu.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
Yorum Gönder (0)
To Top