Kazak Kültür Merkezi Törenle Açıldı...

Çağlar Erbek
1
İzmir'de kurulan "Kazak Kültür Derneği" ve "Kazak Kültür Merkezi" törenle açıldı. Törene İzmir Vali Yardımcısı İbrahim Ballı, Kazakistan Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Bağlan Sonkabayev, Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Merkezi Kurucusu Prof. Dr. Fikret Türkmen ve şu anki müdürü Prof. Dr. Zeki Kaymaz, Kazakistan İzmir Fahri Konsolosu Abdullah Kavuk, Çiğli Milli Eğitim Müdürü Hamdullah Işık, Akparti, CHP ve MHP ilçe başkanları ve yöneticileri, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yönetici ve temsilcileri, Kazakistan'dan gelen konuk akademisyenler, İzmir, Ankara ve İstanbul'da öğrenim gören Kazak öğrenciler, İzmir'de yaşayan Kazaklar ve kalabalık bir davetli grubu katıldı. Açılışta yerel ve ulusal basının yanı sıra Kazakistan TV ekibi de çekim yaptı.

Açılışa ilgi büyüktü. Katılımcılar salondan taştı, birçok davetli balkon'dan ve dışarıdan etkinliği izledi.

Törenin ardından Kazak sanatçılar, dombraları eşliğinde, kazak ulusal müzikleri ile davetlilere müzik keyfi yaşattılar. Müzik dinletisinin ardından verilen kokteylde, Türk ve Kazak mutfağının farklı lezzetleri yer aldı.

Törende yapılan konuşmalarda, "Kazak Kültür Derneği" ve "Kazak Kültür Merkezi"nin kurulmasının önemine değinildi ve Kazakistan-Türkiye ilişkilerinde önemli roller üstleneceği vurgulandı. Katılımcılar törenin ardından üyelik formlarını doldurarak derneğe üye oldular.

Soldan Sağa: Abdullah Kavuk(Kazakistan İzmir Fahri Konsolosu), Prof.Dr. Zeki Kaymaz(Ege Ü. Türk Dünyası Araştırmaları Merkezi Müdürü), İbrahim Ballı(İzmir Vali Yardımcısı), Kelhin Baran(Başbakanlık Yurdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı İzmir Koordinatörü) 

Soldan Sağa: Zaure Yasın(Yön.Kur.Başkan Yardımcısı), Çağlar Erbek(Yön.Kur. Başkanı), Bağlan Sonkabayev(Kazakistan  Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı), Doç. Dr. Karlıgaş Kurmangalikızı Sarekenova(Kazakistan Avrasya Ulusal Üniversitesi Öğretim Üyesi)
Prof. Dr. Zeki Kaymaz
Bağlan Sonkabayev
Çağlar Erbek
Doç. Dr. Karlıgaş Kurmangalikızı Sarekenova
Asemgül Jumagulova
Çağlar Erbek, Zaure Aysın, Bağlan Sonkabayev

Soldan Sağa: Aigul Oktay(Yön. Kur. Üyesi), Erdal Ertan(Akparti Çiğli Bşk. Yrd.), Çağlar Erbek(Yön. Kur. Başkanı), Kelhin Baran(Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı İzmir Koordinatörü), Abdullah Kavuk(Kazakistan İzmir Fahri Konsolosu), İbrahim Ballı(İzmir Vali Yarrdımcısı), Prof. Dr. Fikret Türkmen(Ege Ün. Türk Dünyası Araştırmaları Merkezi Kurucusu), Prof. Dr. Zeki Kaymaz(Ege Ün. Türk Dünyası Araştırmaları Merkezi Müdürü), Hamdullah Işık(Çiğli Milli Eğitim Müdürü)
























Yorum Gönder

1 Yorumlar
  1. Kazak kardeşlerimize hayırlı olsun. Dr.Şerafettin ÇENGEL-TEKİRDAĞ

    YanıtlaSil
Yorum Gönder
To Top