Erbek: Diplomaside Resmi Kanallar Tıkandığında Sahne Sivillerin Olur

Çağlar Erbek
0

İzmir'de düzenlenen Diplomasiye Genç Bakış Çalıştayı'nda bir konuşma yapan Kazak Kültür Platformu Başkanı Çağlar Erbek: "Uluslararası diplomaside resmi kanallar tıkandığı durumlarda siviller başrol oynar" dedi.

Çiğli Belediyesi'nin ev sahipliğinde İzmir'in sahil kenti Foça'da gerçekleştirilen ve üç gün süren "Diplomasiye Genç Bakış Projesi Ege Bölge Çalıştayı"nda Çağlar Erbek'in yanı sıra Çin Halk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolos Vekili Xiaojing Ni ile Bosna - Hersek İzmir Fahri Konsolos'u Kemal Baysak da konuşmacı olarak katıldı.


Çağlar Erbek - Kazak Kültür Platformu Başkanı
Çalıştayda "Uluslararası alanda Sivil toplum aracılığıyla yabancı kamuoyuyla etkin bir iletişim stratejisi nasıl oluşturulur?" konulu bir konuşma yapan Erbek, uluslarası diplomasi, STK'ların rolü, Orta Asya, Kazakistan ve Kazak-Türk ilişkileri hakkında düşüncelerini katılımcılarla paylaştı. Kazak kültürü ve tarihi hakkında da bilgiler veren Erbek, Kazakistan'da yaygın olan "Dokuz Kumalak" adlı binlerce yıllık Türk zeka oyununu da tanıttı.

STK'ların ve sivillerin uluslararası ilişkilerdeki yeri ve önemine dikkat çeken Erbek, özellikle kriz dönemlerinde ve resmi kanalların tıkandığı durumlarda karşılıklı güvene dayalı dostlukların, birebir temasları çok önem kazandığını söyledi. Bu nedenle, özellikle uluslararası faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşlarının, siyasetten bağımsız ama devlet politikasına ve ulusal çıkarlara ters düşmeyen bir duruş sergilemelerinin doğru olacağını ifade eden Erbek, geleceğin diplomat adayı olan gençlere çeşitli tavsiyelerde bulundu.

Samruk Yuvası

Yorum Gönder

0 Yorumlar
Yorum Gönder (0)
To Top