KAZAKİSTAN'IN BAĞIMSIZLIĞININ 25. YILI İZMİR'DE KUTLANDI

Çağlar Erbek
0

Kazakistan'ın bağımsızlığının 25 yılı İzmir'de düzenlenen ve  Kazak Kültür Derneği Kurucu Genel Başkanı Çağlar Erbek'in konuşmacı olarak katıldığı bir konferansla kutlandı.



"Bağımsızlığının 25. Yılında Kazakistan ve Türkiye-Kazakistan Dostluğu" konulu konferans İzmir'in Çiğli ilçesinde gerçekleştirildi. Münevver Öğretmen İlkokulu Konferans salonunda düzenlenen etkinliğe ilgi büyük oldu.



Özellikle öğretmen ve öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği toplantıda Kazakistan'ın dünü-bugünü ile Türkiye-Kazakistan ilişkilerine değinildi. Katılımcıların aktif olarak toplantıya dahil olduğu etkinlik sohbet havasında ilerledi ve öğrenciler için keyifli ve verimli bir ders oldu. Kazakistan'ı çok sevdiklerini ve merak etmek istediklerini ifade eden öğrenciler: "Kazakistan ve Türkiye'nin Kardeşliği Daim Olsun!" diyerek gönülleri fethettiler.


Kazakistan'ın tarihi, kültürü, ekonomisi ve siyasal yapısı hakkında aydınlatıcı bilgiler veren Erbek, toplantının ardından Kazakistan TV'ye de bir röportaj verdi. Kazakistan ve Türkiye'nin kardeşliğine vurgu yapan Erbek: "Bizim için Türkiye'nin bağımsızlığı ne ifade ediyorsa, Kazakistan'ın bağımsızlığı da aynı şeyi ifade ediyor." dedi.

Çağlar Erbek, Kazakistan Devlet Televizyonu'na demeç vererek Kazakistan'ın bağımsızlığının 25. yılını kutladı.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
Yorum Gönder (0)
To Top