ANTALYA'DA DOKUZ KUMALAK (Тоғыз Құмалақ) RÜZGARI ESTİ

Çağlar Erbek
0
Jandos Polatbekov - Çağlar Erbek
Antalya'nın Kemer ilçesinde "Dokuz Kumalak" rüzgarı esti. Kazakistan'dan gelen ünlü "Dokuz Kumalak" ustaları "Bestemşe" ve "Dokuz Kumalak" eğitimi verdiler.

Maksat Shotayev
Mangala Federasyonu'nun daveti üzerine Türkiye'ye gelen Uluslararası Dokuz Kumalak Federasyonu Genel Sekreteri ünlü Kazak oyunca Maksat Shotayev, Federasyon Temsilcisi Kashimhan Daurenkulov ile Bestemşe Temsilcisi Polatbekov Antalya Kemer'de düzenlenen eğitim kampında katılımcılara "Dokuz Kumalak" ve "Bestemşe" eğitimi verdiler. Eğitimin ardından da bir turnuva düzenlendi. Turnuvada dereceye girecek olan sporcular ülkemizi yurt dışındaki müsabakalarda temsil edecekler.

Soldan Sağa: Kashimhan Daurenkulov, Maksat Shotayev, Çağlar Erbek, Jandos Polatbekov

İki gün süren eğitim kampında ayrıva "Mangala" ve "Oware" eğitimleri de verildi. Etkinlikte 1. ve 1. kademe eğitmenlik ile hakemlik kursu düzenlendi. Başarılı olan kursiyerler sertifika almaya hak kazandılar.

Mangala eğitimi federasyon yetkililerince verilirken, Oware eğitimini İsviçre'den gelen Prof. Dr. Jean Retschitzki tarafından verildi.

Prof. Dr. Jean Retschitzki

Etkinlikte bir konuşma yapan Mangala Federasyonu Başkanı Rauf Özgen, Kazakistan ve İsviçre'den gelen ustalara katkılarından dolayı teşekkür etti.

Kazakistan Heyeti Mangala Federasyonu Başkanı Rauf Özgen'e Kazak Milli Kıyafeti Şapan ile Dokuz Kumalak takımı hediye etti.
Ünlü Kazak sporcu Maksat Shotayev ise etkinliğe katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu sporun Türkiye'de gelişmesini çok arzu ettiğini ve buna destek olacağını ve yakından takip edeceğini söyledi. Türkiye'de yaşanmakta olan bu aşamaların Kazakistan'da uzun yıllar önce yaşandığını ve bu tecrübelerini burada paylaşmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Maksat Shotayev Çağlar Erbek'e kaleme aldığı
"Dokuz Kumalak" kitabının İngilizce baskısı ile
"Bestemşe" ve "Dokuz Kumalak" takımı hediye etti.

13-15 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen faaliyet Kazakistan Ulusal Televizyonu Kazak TV tarafından da takip edildi.

Kazakistan TV Ropörtaj: Çağlar Erbek, Maksat Shotayev.


Yorum Gönder

0 Yorumlar
Yorum Gönder (0)
To Top