TÜRK AKADEMİSİ'NDEN BİLİM İNSANLARINA ÖDÜL

Çağlar Erbek
0

Merkezi Kazakistan’ın başkenti Astana’da bulunan ve başkanlığını Pof. Dr. Darhan Kıdırali’nin yaptığı Uluslararası Türk Akademisi, 14 Ocak 2016 tarihinde Ankara’da bir tanıtım toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda Türk Dünyası’na ve Türk Dünyası araştırmalarına yaptıkları katkılar nedeni ile üç önemli isme ödül takdim edildi.

Darhan Kıdıali, Hasan Celal Güzel, Vecdi Gönül
Türk Dil Kurumu’nun Ankara’daki merkezinde düzenlenen programda bu yıl 100. yaşına ulaşmış olan büyük Türk bilim insanı, dünyaca ünlü tarihçi Prof.Dr.Halil İnalcik ile 94 yaşındaki tanınmış Türkolog Prof.Dr.Zeynep Korkmaz ve Türkiye’nin önde gelen devlet adamlarından Hasan Celal Güzel’e Türk Akademisi tarafından altın madalya takdim edildi.

Yalçın Topçu, Zeynep Korkmaz, Darhan Kıdırali
Türkiye ve Kazakistan’ın aydınlarının katıldığı ödül töreninde Akademi Başkanı Darhan Kıdırali ödül sahiplerinin Türk Dünyasında bilim ve işbirliğinin gelişmesi için yaptığı hizmetlerinin önemini vurguladı.

PROF. DR. HALİL İNALCIK

İstanbul’da 1916 yılında doğmuş olan Halil İnalcık’in eski Osmanlı tarihi hakkında yazdığı eserleri dünyanın en seçkin yüksek eğitim kurumlarının hemen hemen hepsinde okutulmaktadır. Türkçe ve İngilizce olarak kırktan fazla kitabın yazarı olan İnalcık Türkiye, ABD, İngiltere ve Sırbıstan Bilimler Akademilerinin üyesidir.

PROF. DR. ZENEP KORKMAZ

Türkoloji ve diyalektoloji alanında birçok bilimsel eserin yazarı olan Zeynep Korkmaz’ın yirmiye yakın kitabı ve 250’den fazla makalesi yayınlanmıştır. Ünlü bilim insanı Zeynep Korkmaz 1922 yılında doğmuştur.

HASAN CELAL GÜZEL

Akademiden ödül alan devlet adamı Hasan Celal Güzel ise Türkiye’de yıllarca bakanlık görevinde bulunmuş, Türk dünyasıyla ilgili temel projeleri hayata geçirmiş, “Türk Tarihi”, “Türk Kültürü”, “Türkler” gibi onlarca ciltlik eserleri yayınlamış olmakla birlikte şu anda “Yeni Türkiye” Stratejik Araştırma Merkezinin başkanlığını yürütmektedir.

Çağlar Erbek, Hasan Celal Güzel
Ödüllerin takdim edildiği devlet ve bilim adamları Türk Akademisine teşekkür ederek uluslararası teşkilata çalışmalarında başarılar dilediler.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
Yorum Gönder (0)
To Top