TÜRK DÜNYASI İKTİSATÇILAR BİRLİĞİ KURULDU

Çağlar Erbek
0

Bugün Bakü’de Türk Akademisi uluslararası teşkilatı Başkanı Darhan Kıdırali Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesiyle birlikte “Türk Dünyası İktisatçılar Birliği’nin kurulmasına dair” belgeyi imzalamıştır.
Türk Dünyası İktisatçılar Birliği Türk devletleri ve ilgi duyan diğer ülkelerin iktisatçılarını birleştiren gönüllü uluslararası birliktir. Birliğin esas amacı Türk dili konuşan devletlerin iktisatçıları arasında yakın ilişkilerin kurulmasını, bilimsel ve ekonomik araştırmaların gelişmesini ve uluslararası düzeydeki ekonomik çalışmaların yüksek standartlarının oluşturulmasını sağlamaktır.
Türk Dünyası İktisatçılar Birliği Kuruldu
Bugün imzalanan karara uygun olarak Birliğin Başkanı olarak Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi Rektörü Adalet Muradov seçilmiştir.
Türk Akademisi uluslararası teşkilatı İktisatçılar Birliği’nin Türk dünyasının entelektüel alanında faaliyet gösteren kurumlarla bilimsel ve uluslararası ilişkilerinin koordinatörlüğünü üstlenecektir.
Türk Dünyası İktisatçılar Birliği Kuruldu
Şunu da belirtmek gerekir ki, Türk Keneşine üye devletlerin ve ilgi duyan diğer ülkelerin ulusal iktisatçılar birlikleri (dernekleri) de Türk Dünyası İktisatçılar Birliğine üye olabilirler.
Kaynak: Uluslararası Türk Akademisi

Yorum Gönder

0 Yorumlar
Yorum Gönder (0)
To Top