TÜRK KENEŞİ ASTANA’DA TOPLANDI

Çağlar Erbek
0

Türkiye, Kazakistan, Kırgızistan ve Azebaycan’ın üye olduğu eski adıyla “Türk Konseyi” yeni adıyla “Türk Keneşi”nin “Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı” Kazakistan’ın Başkenti Astana’da düzenlendi.
Azerbaycan’dan Dışişleri Bakanı Elmar Mammadyarov, Kırgıziztan’dan Dışişleri Bakanı Erlan Abdyldaev, TürkiyeDenDışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu ve Türk Keneşi Genel Sekreteri Büyükelçi Ramil Hasanov’un katıldığı toplantının ardından bir basın bülteni yayınlandı.

İşte yayınlanan basın bülteni:

“Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Keneşi) Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı Kazakistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Erlan Idrissov evsahipliğinde ve Türk Keneşi 5. Zirvesi çerçevesinde 10 Eylül 2015 tarihinde Astana’da düzenlenmiştir.

Toplantıya Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Elmar Mammadyarov, Kırgız Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Erlan Abdyldaev, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu ve Türk Keneşi Genel Sekreteri Büyükelçi Ramil Hasanov iştirak etmiştir.

Büyükelçi Hasanov, Bakanları Türk Keneşi tarafından son bir yılda gerçekleştirilen çalışmalar ve faaliyetler hakkında bilgilendirmiş ve Türk Keneşi’nin yıllık faaliyet raporunu takdim etmiştir.Türk Keneşi bünyesindeki Aksakallar Konseyi Kazakistan Üyesi Adil Akhmetov’un yanısıra Konseyin ilişkili kurumları olan TÜRKPA’nın Genel Sekreteri Jandos Asanov, TÜRKSOY’un Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Türk Akademisi’nin Başkanı Prof. Dr. Darkhan Hıdırali ve Türk Kültür ve Miras Fonu’nun Başkan Vekili Günay Afandiyeva Dışişleri Bakanları Toplantısına kurumlarının çalışmaları hakkında bilgi sunmuşlardır.

Sözkonusu toplantıda, Dışişleri Bakanları Türk Akademisi, Türk Kültür ve Miras Fonu ve Göçebe Medeniyeti Merkezinin çeşitli tamamlayıcı belgelerinin Türk Keneşi Devlet Başkanları 5. Zirvesinde imzalanmasına ilişkin mutabakata varmıştır.

Bakanlar Kazak Hanlığı’nın kuruluşunun 550. Yılı vesilesiyle Kazak halkını tebrik etmişlerdir.Türk Keneşi 5. Zirvesi 11 Eylül 2015 tarihinde Astana’da düzenlenecektir.Toplantı sonrasında Kazakistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı`nın evsahipliğinde konuk heyet başkanları onuruna akşam yemeği ziyafeti verilmiştir.”

Kaynak: Gazete Samrukhttp://www.gazetesamruk.com/?p=601

Yorum Gönder

0 Yorumlar
Yorum Gönder (0)
To Top