KAZAKİSTAN'DA DÜZENLENEN "TÜRK HALKLARININ KÜLTÜREL MİRASI" KONFERANSI'NA KATILDIK

Çağlar Erbek
0
Ünlü Kazak Besteci Kazangap'ın doğumunun 160. yılı onuruna düzenlenen "Türk Halklarının Kültürel Mirası" konulu konferans ile konser, yarışma ve çeşitli etkinliklerden oluşan festival 30-31 Ekim 2014 tarihlerinde Kazakistan'ın Aktobe kenetinde gerçekleştirildi.

Konferansa Türkiye adına Kazak Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Çağlar Erbek başkanlığındaki bir heyet katıldı. Heyette dernek üyelerimizden Erdal Ertan ve bağlama sanatçısı Zeynel Sönmez yer aldı.

Türkiye'nin yanı sıra Kazakistan, Rusya, Tataristan ve Başkurdistan'dan vd. ülkelerden bilim ve sanat insanlarının katıldığı konferansta Çağlar Erbek "Türk Resim Sanatı" üzerine bir bildiri sundu. Ayrıca Türk-Kazak dostluğuna vurgu yapan ve bunun daha da geliştirilmesinin önemine değinen bir konuşma yapan Çağlar Erbek'in konuşması özellikle Kazak izleyiciler tarafından büyük alkış topladı.

Kazak Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Çağlar Erbek konuşmasını yaparken.

İzmir'i ve Kazak Kültür Derneği'ni tanıtan Erdal Ertan, düzenlenen etkinliğin önemine değinerek katılmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Erdal Ertan

Ankara'dan heyete katılan bağlama sanatçısı Zeynel Sönmez ise gerek konserde, gerek Kazangap'ın bestelerinin çalındığı yarışmada, gerekse çıktığı televizyon programlarında Tüekiye'nin ve Türk Kültürünün tanıtımına büyük katkı sağladı. Zeynel Sönmez'in Kazangap'ın eserlerini bağlama ile çalması etkinliğin en çok dikkat çekilen ve beğenilen bölümlerinden oldu.

Zeynel Sönmez
30-31 октября в Актобе состоялась международная научно-практическая конференция «Наследие тюркских народов»













Yorum Gönder

0 Yorumlar
Yorum Gönder (0)
To Top