NEVRUZ BAYRAMI İZMİR'DE 1500 KİŞİNİN KATILDIĞI COŞKULU BİR ŞENLİKLE KUTLANDI

Çağlar Erbek
0
Kazak Kültür Derneği'nin İzmir'de gerçekleştirdiği II. Nevruz Şenliği muhteşem görüntülere sahne oldu.

Dernek yönetimi almış olduğu kararla bu yıl Nevruz bayramını, Nevruzun ruhuna uygun olarak çocukların ve halkın katıldığı büyük bir şenlikle kutladı. Dernek Başkanı Çağlar Erbek'in müdürlüğünü yapmakta olduğu Çiğli Toki İlkokulu bahçesinde gerçekleştirilen şenliğe okul öğrencileri, veliler, bölge halkı ile başta Çiğli Kaymakamı Dr. Mustafa Arı olmak üzere ilçenin ileri gelenleri katıldı. Yaklaşık 1500 kişinin katıldığı şenliğe ilgi büyüktü.


Toki İlkokulu işbirliği ile gerçekleştirilen Nevruz Şenliği'nde dernek yönetimi tarafından konuklara Özbek Pilavı ve Kazakistan'a özgü hamur işleri ikram edildi. Öğrenci velileri ve bölge halkı şenlikte stantlar açarak el emeği ürünlerini sergilemek ve satışa sunmak fırsatı buldular. Çeşitli sanatçıların sahne aldığı etkinlikte çocukların ilgisini en çok animatörler çekti. Protokol üyeleri yumurta tokuşturma yarışması yaparken, çocuklar da yumurta taşıma, halat çekme, balon patlatma, çuval yarışı gibi yarışmalara katıldılar. Yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi. Etkinlikte ayrıca yapılan çekilişle talihlilere tablet, kitap, hediye çeki vb. birçok hediye dağıtıldı.

Çocuklarımız hayatları boyunca unutamayacakları
güzellikte bir Nevruz Bayramı yaşadılar. 
Çiğli Kaymakamı Dr. Mustafa Arı yapmış olduğu konuşmada Türkler için yılbaşının aslında 21 Mart olduğunu ve Nevruz çok eski tarihlerden beri Türkler tarafından bayram olarak kutlandığını söyledi. Nevruzun İzmir'de, Çiğli'de bu denli büyük bir katılımla ve coşkuyla kutlanmasından duyduğu mutluluğu dike getiren Arı, bu başarılı etkinlikten dolayı Kazak Kültür Derneği ve Toki İlkokulu yöneticilerine ve emeği geçenlere teşekkür edip tebrik etti.

Çiğli Kaymakamı Dr. Mustafa Arı
Dernek Başkanımız Çağlar Erbek ile birlikte
hazırlanan stantları gezdi.
Törende bir konuşma yapan Kazak Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Toki İlkokulu Müdürü Çağlar Erbek şunları söyledi: "Nevruz, Çin'den Balkanlara kadar çok geniş bir coğrafyada kutlanan bir bayramdır. Türk kültüründe çok önemli bir yeri vardır. Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Azerbaycan gibi bağımsız Türk cumhuriyetlerinde resmi bayram olarak kutlanır. Nevruz gün ile gecenin, karanlık ile aydınlığın, kış ile yazın, sıcak ile soğuğun eşitlendiği, doğanın canlandığı bir bayramdır. Nevruz bir doğa bayramıdır. Nevruz inancın ve umudun bayramıdır. Nevruz Ulusun Ulu Günüdür. Binlerce yıldır Türk coğrafyasında kutlanmakta olan bu bayramı Türkiye'nin en batısında, İzmir'de bu kadar kalabalık ve coşkulu bir toplulukla kutluyor olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Nevruz'un Tüm Türk dünyasına ve ülkemize barış, kardeşlik ve umut getirmesini diliyorum. Türkistan'ın ünlü şairi Ali Şir Nevai'nin dizlerinde dediği gibi; her geceniz Kadir, her gününüz Nevruz olsun!. Nevruz Bayramınız Kutlu Olsun! Ne Mutlu Türküm Diyene!"

Yapılan konuşmaların ve Nevruz yemeğinin ardından konser ve etkinlikler geç saatlere kadar devam etti.
























Yorum Gönder

0 Yorumlar
Yorum Gönder (0)
To Top