ABILAY HAN PARKI HİZMETE AÇILDI

Çağlar Erbek
0
Niğde Belediye Başkanlığı tarafından İlhanlı Mahallesinde yapımı geçekleştirilen Kazakistan Abılay Han Parkı Kazakistan Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev tarafından hizmete açıldı.



Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Prof. Dr. Canseyit Tüymebayev’nin katılımıyla gerçekleştirilen açılış törenine Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, Niğde Altay köylüleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende Niğde Valisi Necmeddin Kılıç ve Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’a Kazakistan Cumhuriyeti adına Büyükelçi Canseyit Tüymebayev  tarafından ‘Dostluk ve İşbirliği Madalyası’ verildi.

Abılay Han Parkı açılış töreninden önce Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ı ziyaret eden Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Prof. Dr. Canseyit  Tüymebayev Niğde hakkında bilgi aldı. Belediye Başkanı Faruk Akdoğan günün anısına plaket ve deri halı sunarken, Büyükelçi Tüymebayev’de Belediye Başkanı Akdoğan’a Kazakistan’ı anlatan çeşitli hediyeler sundu.

Törende yaptığı konuşmada bu parkın açılışının Kazakistan Türkiye dostluğunun, iş birliğinin, kardeşliğinin net bir göstergesi olduğunu vurgulayan Kazakistan Cumhuriyeti Ankara  Büyükelçisi  Prof. Dr. Canseyit Tüymebayev, Niğde Valisi ve Belediye Başkanına teşekkür etti.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
Yorum Gönder (0)
To Top