Kurslarımızın Açılışı Kazakistan Türkiye Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev'in Katılımı İle Gerçekleştirildi

Çağlar Erbek
0
Etkinliğe Kazakistan Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Prof. Dr. Canseyit Tüymebayev, Güney Kazakistan Eyaleti Meclis Başkanı ve Meclis Üyeleri, Çiğli Kaymakamı Dr. Mustafa Arı, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, Kazakistan İzmir Fahri Konsolosu Abdullah Kavuk, Çiğli Emniyet Müdürü Gürcan Aşkın, Ak Parti İlçe Başkanı Adnan Yılmaz, MHP İlçe Başkanı Mustafa Yıldız, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, İzmir'de yaşayan Kazaklar, Kazakistanlı öğrenciler ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Kazak Kültür Merkezi bünyesinde başlatılan Kazak ve Türk kültürünü yaşatma tanıtma amaçlı el sanatları kursu ile 4000 yıllık Türk strateji ve zeka oyunu "dokuz kumalak" kursunun resmi açılışları gerçekleştirildi. Etkinlikte ayrıca Çiğli Belediye'sinin katkıları ile yayınlanan, Tazagoul Erbek ve Çağlar Erbek tarafından kaleme alınan "Kazak Hayatı, Kazakistan'da Ekonomik, Sosyal, Kültürel ve Siyasal Yaşam" adlı kitp ile dernek bülteni "TULPAR"ın tanıtımı yapıldı.

Törende bir konuşma yapan Tüymebayev, iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşlik bağlarının güçlü olduğunu, siyasi ilişkilerin çok iyi düzeyde bulunduğunu, kültürel ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için de çaba sarfettiklerini söyledi. Kazak Kültür Derneği'nin kurulmasının önemini anlatan Tüymebayev, dernek yönetimini ve destek verenleri tebrik etti, derneğe daha fazla destek olunmasını istedi. Konuşmasının ardından Çiğli Kaymakamı, Çiğli Belediye Başkanı ve Kazak Kültür Derneği Başkanı'na Kazakistan'ı tanıtan kitaplar ile Kazakistan'dan gelen hediyeleri takdim etti.

Yerel, ulusal ve uluslararası basının ilgi gösterdiği etkinlikte Kazakistan Büyükelçisi bir süpriz yaparak Kazakların milli çalgısı olan "dombıra"yı çalarak konuklara kısa bir müzik ziyafeti yaşattı.

Etkiliğin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu, İZKA ve EBSO yönetimlerine ziyaretlerde bulunuldu.





















Yorum Gönder

0 Yorumlar
Yorum Gönder (0)
To Top